Slik fungerer kredittkort

Hva er egentlig et kredittkort? Og hva er forskjellen fra vanlig bankkort?

Flertallet av oss har i dag et bankkort som er koblet til en bankkonto. Mange har også betalingskort hvor det kommer en faktura på alle innkjøp mot slutten av måneden. Et kredittkort fungerer på nesten samme måte, men det finnes også en kreditt på kortet som gjør det mulig å spre ut nedbetalinger over tid om ønskelig. Det finnes mange ulike kredittkort på markedet. Her gir vi deg en oversikt over hva det innebærer å ha kredittkort.

Slik fungerer kredittkortet
Vi vil starte med å redegjøre for begrepsbruken. Selv om det står MasterCard eller Visa på kortet ditt betyr det ikke nødvendigvis at du har et kredittkort. Du kan like gjerne ha et bankkort eller et betalingskort. Så hva er den egentlige forskjellen på disse kortene?

  • Bankkort - Pengene tas direkte fra konto i din bank når du betaler. I praksis det samme som at du betaler med kontanter.

  • Kredittkort - Alle kjøp samles på en faktura – og du bestemmer selv hvor mye du vil betale hver måned. Gir deg samme rentefrie kreditt som betalingskortet innebærer, men også friheten til selv å bestemme hvor mye du skal betale hver måned.