Endringer i eFaktura

Alle banker i Norge vil oppgradere sine eFakturasystemer i løpet av våren 2022. Har du allerede aktivert “Alltid eFaktura” eller tilsvarende funksjon i banken din, er du allerede digital kunde og trenger ikke gjøre noe.

Har du derimot ikke aktivert “Alltid eFaktura” eller tilsvarende og ønsker å motta eFaktura fremover, må du huke av for «Ja takk til alle» eller «Alltid eFaktura» i nettbanken til primærbanken din før 15. mai 2022.

Da vil du motta eFaktura fra første regning fra bedrifter som tilbyr eFaktura. Du kan fortsatt kontrollere fakturaspesifikasjonene på mottatte eFakturaer før du godkjenner og betaler. Du kan også reservere deg i nettbanken mot enkeltbedrifter du ikke ønsker å motta eFaktura fra.

Merk at dersom du ikke har huket av for “Ja takk til alle” eller “Alltid eFaktura” før 15. mai 2022, så vil du deretter motta fakturaer i posten. Vær oppmerksom på at det da tilkommer fakturagebyr på 45 kr per faktura.

Mottar du eFakturaer for andre i dag, så er heller ikke dette mulig etter 15. mai. Det er kun kontoeier som kan motta eFaktura.