Ofte stilte spørsmål om kontaktløs betaling

Hvor kan jeg betale kontaktløst?

Du kan betale kontaktløst på alle kortterminaler som er klargjort for kontaktløs betaling. Se etter dette symbolet . Du gjør en betaling ved å holde kortet mot betalingsterminalen til du hører et «bip».

På hvilke beløp kan jeg bruke kontaktløs betaling?

Med kontaktløs betaling kan du i Norge handle enkelt for opptil 400 kr uten å taste PIN-kode. Ved kjøp over 400 kr blir du bedt om å oppgi PIN-kode i tillegg. Dersom du handler i andre land enn Norge kan andre beløpsgrenser gjelde.

Fra tid til annen kan du få beskjed om å bruke kortet med chip og PIN-kode istedenfor. Dette gjelder også på lavere beløp. Dette er for å bekrefte at det fortsatt er du som bruker kortet ditt.

Kan jeg gjøre en kontaktløs betaling med en gang jeg mottar det nye kortet?

Den første gangen du bruker kortet må du anvende chip og PIN-kode. Det vil automatisk aktivere muligheten for kontaktløs betaling på ditt kort, og du kan bruke funksjonen fra neste kjøp.

Kan jeg betale kontaktløst med mitt kort?

Se etter symbolet  for kontaktløs betaling på framsiden av kortet. Dersom ditt kort har dette symbolet betyr det du kan betale kontaktløst.

Er kontaktløs betalinger sikkert?

Ja, kontaktløse betalinger er like sikre som betalinger gjort med chip og PIN-kode. Kontaktløse kort inneholder de nyeste sikkerhetsløsningene som er påkrevd for betalingskort.

Kortet inneholder ekstra sikkerhet da du ved kjøp over 400 kr blir bedt om å taste inn PIN-kode.

Dersom ditt kort har blitt stjålet, eller på annen måte er mistet, må du kontakte oss med en gang slik at vi kan få sperret kortet ditt for å hindre misbruk.

Når mottar jeg mitt kontaktløse kort?

Du vil få tilsendt et nytt kort som støtter kontaktløs betaling når ditt nåværende kort utløper, eller du bestiller et nytt.