Møt vår kollega

 

‹‹I mine første år hadde jeg tre forskjellige roller – i et større selskap ville jeg nok bare fått èn bestemt og smal oppgave.››

Zhixue Su har jobbet i EnterCard som Credit Risk Analyst i tre og et halvt år. Etter å ha fullført sin Master of Finance i Stockholm, og møtt noen ansatte fra EnterCard, bestemte han seg for å søke jobb hos oss. Han fikk den. En av hovedgrunnene til at Zhixue søkte seg inn hos EnterCard, var muligheten til å utvikle seg og få innsikt i ulike områder av selskapet. I sin avdeling, Credit Risk, er det tre store team, og ansatte har mulighet til å bytte mellom dem alle.

«I mine første år hadde jeg tre forskjellige roller – i et større selskap ville jeg nok bare fått èn bestemt og smal oppgave. EnterCard er også ganske fleksible og raske i forhold til tradisjonell bankvirksomhet. Vi har ikke det nedarvede systemet som kan holde deg tilbake, men kan raskt sette i gang innovasjoner».

Zhixue er ansvarlig for å bygge en kredittrisikomodell for hele avdelingen. EnterCard mottar mange søknader hver dag som det ville være håpløst å godkjenne manuelt. Modellen som Zhixue er ansvarlig for, genererer kundeinformasjon innenfor bestemte parametere slik at en risikovurdering kan utføres automatisk, og applikasjoner behandles effektivt. Men for Zhixue handler kjærligheten til dataanalyse om mer enn bare risiko:

«Dataanalyse gir deg utallige muligheter til å undersøke hva som driver kunden og hvorfor kundene har en bestemt oppførsel. Vi finner ikke bare mønstre, men bruker vår kunnskap til å finne motivasjonen bak mønstrene. Du kan alltid finne interessante mønstre i data, men det handler om å finne de mønstrene som er drivere for virksomheten. For meg er det morsomst når analyseresultatene blir en strategisk suksess og fører til vekst i selskapet.»