11 rare steder du kan bruke kort

Publisert July 29, 2014

Det finnes enormt mange steder i verden, der du kan bruke kredittkort. Antall brukersteder for kort øker stadig, og så langt finnes det over 32 millioner brukersteder over hele verden, alt fra nærmeste storby til mer eksotiske steder der du aldri hadde trodd du kunne ta med deg kredittkort. 

Ditt kort kan komme til nytte på de mest utrolige steder, både på iskalde Antarktis eller solfylte Bora Bora. Nedenfor finner du en liste med 11 eksotiske steder, som ligger utenfor allfarvei, der du likevel kan bruke kredittkort. 

Finn ut om det er minibanker eller brukersteder der du skal reise på Entercard sine nettsider

Her er 10 eksotiske steder der du kan bruke kredittkort: 

1. Hafnafjördur 
På Island finner du Hafnafjördur, også kjent som elvenes land. Her kan du oppleve storslått natur, og dra på guidet tur der du kan lære mer om alvene som bor i området.

2. Mercantour-alpene

Har du lyst til å gjøre noe utenom det vanlige på ferien? I Mercantour-alpene i Sør-Frankrike, kan du bli med på eselferie. Du får se landskapet fra eselryggen, og bestige fjellene på en unik måte, så lenge eselet godtar bagasjen din. Les mer om eselturene her. 

3. Antarktis

Lei av å danse som en egypter, og heller klar for pingvindans? Da bør du sette kursen mot eksotiske Antarktis, og det finnes norske turoperatører som tar deg dit. I McMurdo finnes det også to bankautomater, der du kan bruke ditt kredittkort.

4. Transylvania 
I Transylvania i Romania kan du bli bedre kjent med selveste Drakula og vampyrenes historie. Dette er det perfekte stedet for alle som elsker Drakula, eller mer moderne vampyrfortellinger, som Vampire Diaries og Twilight. 

5. Sibir 
I Sibir finnes enorme områder med åpne landskap, og området dekker 77 % av Russland. Det er likevel ikke helt tomt for folk, og det har kommet flere spennende restauranter i området de siste årene, for eksempe.l på stedene Novosibirsk og Itkursk. Les mer om sibirske spisesteder her. 

6. Niue 
Visste du at Niue er verdens minste uavhengige nasjon? Niue ligger i Oseania, og er det perfekte stedet for deg hvis du synes Samoa og Fiji har blitt for populistisk. Her finner du også en svært jovial lokalbefolkning. 

7. Grønland

Er du en eventyrer? Stadig flere får øyene opp for Grønland, og nå kan du til og med ta Hurtigruten hit. Oppdag den arktiske villmarken på øya, som til og med har egen diskobukt. Ifølge filmen ”The Secret Life of Walter Mitty” har flyplassen på øya to leiebiler, der du kan bruke kredittkort som betalingsmiddel. 

8. Cali
Er du av den tøffe typen? Da bør du reise til Cali i Colombia. Hvis du tør har de en såkalt social club, der de har et spill som handler om å kaste tunge steiner på papir fylt med sprengstoff. Selv om det kan høres farlig ut, anbefaler Lonely Planet et besøk hit.

9. San Marino
Den bittelille republikken, San Marino, er kun 61 kvadratkilometer stor, og er den eldste suverene stat og konstitusjonelle republikken i verden. San Marino ligger kun en kort kjøretur fra Venezia og Firenze. Hvis du befinner deg i nærheten så passer det godt med en endagstur for å kjøpe med deg en suvenir eller to, som bevis på at du har vært der.

10. Bora Bora
Eventyreren, James Cook, kalte Bora Bora for ”perlen av Stillehavet”. Med sine nydelige laguner og majestetiske vulkanfjell er Bora Bora et paradis. Dessverre et dette et kostbart paradis så et godt tips er å ta med litt ekstra skattepenger og kredittkort i reserve.

11. Rothenburg Ob Der Tauber
Reis til byen Rothenburg Ob Der Tauber og gjenopplev eventyrene du leste som barn. Den gotiske byen i Bavaria var også kulisser for flere scener i Harry Potter-filmene. Ta med deg kamera, spesielt når du skal gå gjennom gamlebyen med eldgamle hus, koselige småplasser, tårn, fontener og porter.