Bergensskole representer Norge i internasjonal sjakkturnering

Publisert April 21, 2015

Skolelaget til Søråsbygda skole fra Bergen deltok i NM i skolesjakk og kvalifiserte seg til å representere Norge i den internasjonale sjakkturneringen Yes2Chess. I slutten av juni drar laget til London for å representere Norge i den internasjonale Yes2Chess finalen.

– Entercard håper premien kan være en gulrot som inspirerer flere unge til å lære seg sjakk. Ungene som har deltatt i sjakk-NM her i helgen utvikler analytiske egenskaper som vår bransje trenger. Når de skal representere Norge og møte andre europeiske lag i Yes2Chess finalen i London får de også testet engelskkunnskapene. Vi ønsker dem lykke til, sier Melita Ringvold ansvarlig for konsernkommunikasjon og samfunnsansvar i Entercard Gruppen, da hun overrakte premien.

Premien, en tur til London, er sponset av Entercard og BarclayCard som arrangerer Yes2Chess-turneringen. Yes2Chess er en internasjonalt innovativ sjakk-konkurranse som er læringsbasert. Over 30 000 barn fra Norge, Sverige, Danmark, Spania, Portugal, Tyskland, England og USA er med i turneringen. Barna som deltar får mulighet til å konkurrere på tvers av landegrenser. I tillegg til selve konkurransen tilbys det opplæring i sjakk.