Entercard i juryen for unge innovatører i Akershus

Publisert January 30, 2019

Lokale mesterskap for å vinne Ungt Entreprenørskaps bedriftspriser gikk av stabelen i slutten av januar. Fire Entercard-ansatte var med i juryene som møtte unge innovatører fra videregående skoler i Akershus. Det ble konkurrert om titler som blant annet Bærekraftsprisen, Beste HR/IA-bedrift og Beste Innovative Produkt. Dette er en del av Entercards arbeid med samfunnsansvar, der vi jobber med kunnskapsdeling og mestring hos unge.

– Jeg ble veldig imponert over kvaliteten, engasjementet og hvor dyktige elevene var. De hadde kreative stands, og produktene var både spennende og godt gjennomtenkte, sier Kine Holland Søgstad, Head of Treasury. Som jurymedlem for beste salgsteam møtte hun elever fra videregående skoler i Follo.

Thanh Fleischer, Kine Holland Søgstad, Camilla Nergård Kurås og Randi Mårdalen fra Entercard deltok i juryene for Bærekraftprisen, Beste HR/IA-bedrift og Beste Salgsteam.

Det var ingen mangel på engasjement fra de unge innovatørene som kjempet for å vinne Ungt Entreprenørskaps bedriftspriser. Ungdomsbedriftene er registrert i Brønnøysundregistrene via Ungt Entreprenørskap, og er basert på forretningsideer fra ungdommene selv. De står fritt til å etablere bedrifter som fokuserer på produkter, opplevelser eller service.

–Det var stor spennvidde blant ungdomsbedriftene. De fokuserte på alt fra eldrehjelp til party-weekends og nye former for miljømerking. Det var spennende å få møte så mange engasjerte ungdommer og samtidig bli kjent med andre fra næringslivet, sier Randi Mårdalen, Head of Marketing Execution, i juryen for Bærekraftprisen.

Ungdommene som kommer fra ulike videregående skoler må ta hensyn til alle steg i det å etablere og drive en bedrift, som økonomi, rapportering og markedsføring. Under ulike konkurranser og messer, viser de frem bedriftene sine ved stands som de har rigget selv og møter juryer sammensatt av representanter fra ulike deler av norsk næringsliv.

– Det var givende å se hva som rører seg hos ungdommen og den bratte læringskurven de har vært gjennom. De hadde innovative innfallsvinkler med fokus på nærvær i stedet for fravær og det å backe opp og motivere ansatte i en bedrift. De har virkelig klart å lære og gjøre endringer gjennom hele etableringsfasen, og sørget for å gjøre ting riktig i alle ledd, sier Camilla Nergård Kurås, Department Manager Collection Operations, som var i juryen for beste HR/IA-bedrift.

Entercard samarbeider med Ungt Entreprenørskap i Akershus, Trondheim og Danmark for å bidra til utvikling av ideer og mestringsevner hos ungdom.