​Entercard skaper resultater gjennom mangfold

Publisert March 8, 2018

Med 40 ulike nasjonaliteter og lik fordeling mellom kvinner og menn, helt opp til toppledergruppen, skapes et god arbeidsmiljø hos Entercard.

– For oss handler ikke mangfold om policyarbeid, det er en del av vår kultur. Samtidig er det vanskelig å peke på akkurat hvilke mekanismer internt som gjør at vi har et så mangfoldig selskap, sier Pär Hellstadius, senior HR-spesialist.

I følge Pär Hellstadius er mangfoldet en naturlig konsekvensen av at Entercard rekruttere «rett» medarbeidere.

– Hos spiller ingen rolle ingen rolle hvor du kommer fra eller hvilket kjønn du har. Vi har alltid satset på personer med ulike bakgrunn og kunnskap og det har vist seg å være en god oppskrift på fremgang.

Gjennomsnittsalderen på Entercards ansatte er 36 år. Det i kombinasjon med et mangfold av kvinner og menn, samt ansatte med internasjonal bakgrunn, skaper en ung, dynamisk og engasjert arbeidskultur.

Mangfold og åpenhet er viktig for innovasjon

Kelly Hyllengren, opprinnelig fra England jobber som leder for digital innovasjon hos Entercard. Hun beskriver en inkluderende og åpen arbeidsplass der mangfold bidrar til å drive innovasjon.

– Vi har et marked i stadig endring der nye finansieringsløsninger hele tiden dukker opp. Å ha mangfold innad i selskapet, et bredt register av bakgrunn, kompetanse og erfaring, hjelper oss å utvikle ulike typer produkter, forteller Kelly Hyllengren.

– Å ha kolleger med ulike bakgrunn er noe som virkelig lyser opp hverdagen. Du ser ting i helt ny perspektiv og det tvinger deg til å vurdere dine egne antakelser. I blant kan det være utfordrende etter som de fleste av oss er mest bekvemme med å arbeide sammen med de som er like deg, men når det kommer til stykke så bidrar det til at du blir bedre i jobben din og bedre som person, sier Malika Ismanova, performance manager, opprinnelig fra Kirgisistan.

Finanskultur uten spisse albuer

Entercard har sin opprinnelse fra den tradisjonelle finanssektoren, men har droppet grådress og slips. De er heller ikke et rotløst og ustrukturert fintech start-up med spisse albuer som lever fra kvartal til kvartal. Samtidig var Entercard blant de første i bransjen som tilpasset seg den moderne finanskulturen.

Tuula Ikonen, regnskapssjef, kom fra Swedbank da Entercard ble etablert i 2005.

– Vi ble etablert før de nye fintech-selskapene, men vi har alltid hatt en avslappet og litt gründeraktig holdning i selskapet, uten at det har gått på bekostning av vår profesjonalitet og våre ambisjoner.

– Det har vært spennende å få være med fra starten å se hvordan Entercard har blitt til hva vi er i dag, et skandinavisk selskap sterkt inspirert av mangfoldet, avslutter Tuula Ikonen.