​Entercard slo Microsoft: Dmitrijs topper mot Magnus Carlsen Carlsen

Publisert May 13, 2015

Dimitrijs Lukasevics fra Entercards Stockholms kontor vant Entercards interne sjakkturnering og møtte Magnus Carlsen i lynsjakk i TV2s studio mandag kveld. Det 25 år gamle talentet fra Entercards finansavdeling har jobbet for selskapet siden januar, og viste nerver av stål da han ankom tv-studioet på Karl John i Oslo. Dimitrijs klarte å holde stand mot Magnus Carlsen i 17 sekunder, noe som er ny verdensrekord og 4 sekunder lenger enn Bill Gates. Kampen var en del av Entercards sponsing av og samarbeid med Norges sjakkforbund og Magnus Carlsens turnering: Entercard Chess Qualifier.

– Jeg har selv erfart at sjakk bidrar til å styrke analytisk tenkning, tidsstyring og strategisk og logisk tenkning. Ved å spille sjakk blir man bedre med tall og beregninger, som er veldig viktig i min karriere som investeringsanalytiker. Da er det viktig å kunne analysere komplekse modeller og beregne ulike senarioer, forteller Lukasevics.

Etter kampen innrømmet Magnus Carlsen at han på et tidspunkt trodde han kom til å tape. Dimitrijs lot seg ikke stresse av å møte verdens beste sjakkspiller, og da Carlsen strakk fram hånden for å takke for kampen sto det kun 5 sekunder igjen på Lukasevics klokke.

– Det viser seg at å spille sjakk hos Entercard ikke bare styrker de analytiske ferdighetene. Det kan også gi deg muligheten til å møte verdens beste sjakkspiller og delta i et live tv-show. Jeg satte stor pris på kampen mot Magnus, og selv om det var en kort kamp så var det moro å se hvor god han faktisk er. Jeg er glad jeg fikk mulighet til å møte han og se hvordan jeg står sammenlignet med verdensmesteren. Det er et øyeblikk jeg ikke kommer til å glemme, sa Lukasevics.