​Entercard støttet sjakkskolelag på pallen i London

Publisert June 25, 2015

Skolelaget til Søråshøgda skole fra Bergen kom i går på 3. plass i finalen av den internasjonale sjakkturneringen Yes2Chess i London. Tilsammen har over 40 000 barn fra hele verden deltatt i turneringen.

I kampen om 3. plassen møtte det norske laget de danske mesterne fra Køge private realskole. Turneringen ble vunnet av USA, som slo Portugal i finalen. Alle de 8 lagene i finalen har vært i London hele uken og har blant annet blitt mottatt i House of Lords, besøkt parlamenet, Tower of London, og ikke minst spilt mye sjakk.

– Jeg vil først gratulerer alle de skandinaviske lagene med fantastiske resultater. Det er sjelden så mange unge analytiske talenter er samlet på en plass. Lagene som var med i dag er de beste av 40 000 deltakere, noe som er en fantastisk prestasjon. Selv om sjakk er en individuell sport, har det vært vist godt lagspill og lagmoral, sier Freddy Syversen, konsernsjef for det skandinaviske kredittselskapet Entercard.

Uavgjort mot britisk mester
En av de norske spillerene, Afras Mansoor, imponerte særlig, da han spilte uavgjort mot den regjerende britiske mesteren David Howell. Howell spilte samtidig mot alle de 40 barna i turneringen, så det var litt av en utfordring både for Howell og barna.

– Det har vært veldig gøy å få være med på dette, spesielt turen til House of Lords. Det hadde man aldri fått oppleve som turist. Ungene er nok mest fokusert på sjakken. Da jeg spurte sønnen min om han visste at han hadde hilst på en lord, svarte han, hva er en lord? Dessuten har han fått en boost på engelsken, nå får jeg nesten ikke lov å snakke noe annet til han lenger, forteller Linda Ludvigsen, mor til en av de norske finalistene.

Fremme analytiske egenskaper
Entercard gjennomfører Yes2Chess i skandinivaia, i samarbeid med de nasjonale sjakkforbundene for å fremme analytiske ferdigheter blant unge. Forskning har vist at sjakk har en positiv effekt på barns utviklig av analytiske ferdigheter, noe som er viktig for et finansselskap som Entercard.

– Vi håper Yes2Chess kan inspirerer flere unge til å lære seg sjakk. Ungene som har deltatt i turneringen utvikler analytiske egenskaper som vår bransje trenger. Gjennom Yes2Chess vil vi bidra til å fremme sjakk i samarbeid med de nordiske sjakkforbundene. Dette er Entercards måte å gjennomføre samfunnsansvar eller CSR (social responisibility) i praksis, forklarer Syversen.

Yes2Chess er en internasjonalt innovativ sjakk-konkurranse som er læringsbasert. Barna som deltar får mulighet til å konkurrere på tvers av landegrenser. I tillegg til selve konkurransen tilbys det opplæring i sjakk. Yes2Chess er et samarbeidsprosjekt med en av våre eier Barclaycard og Norges sjakkforbund. I finalen møtes vinnerne av de nasjonale turneringene i Norge, Sverige, Danmark, Spania, Portugal, Tyskland, England og USA.