Fremtidens sosiale entreprenører

Publisert March 11, 2019

MinLæring UB vant prisen for beste sosiale entreprenør under GründerExpo med en tjeneste som skal gi alle elever lik mulighet til å lære. Hvor som helst og når som helst, med hjelp fra lærerne.

Mesterskapet for entreprenører ved ungdoms- og videregåendeskoler i Akershus ble arrangert på Norges Varemesse i Lillestrøm i Februar. Entercard var med i juryen og delte ut prisen for beste sosiale entreprenør.

Ungdomsbedriftene som deltok har gjennom skoleåret fokusert på nettopp sosial inkludering og innovasjon. MinLæring UB vant med sin visjon om å gjøre skolehverdagen enklere for barn og ungdom ved å dele lydopptak av læreres forelesninger via en app.

Sykefravær ingen hindring

-Vi ønsker at elever skal ha muligheten til å være på samme nivå som sine medelever selv om man har vært syk og har mye å ta igjen på skolen. Hvis man blir syk lenge kan man bruke lydopptakene til å følge timene sammen med resten av klassen, sier Noah Stenberg, Markedssjef i MinLæring UB.

Tjenesten er en app som gir lærere mulighet til å publisere lydopptak av forelesningene sine, som elevene kan høre på i etterkant. Lærerne kan redigere og slette eventuelle deler som de mener ikke er relevante, og har full kontroll over hva de publiserer.

-Lærerens utdypninger og forklaringer er spesielt nyttige å kunne lytte til også etter skoletid, sier Stenberg. Da har man flere hjelpemidler enn kun læreboken. Ved å gi elever tilgang til forelesninger hvor som helst får alle elever lik mulighet til å lære. Dessuten kan man lytte til forelesninger flere ganger hvis man trenger det.

De unge gründerne har allerede startet dialog med læringsplattformen itslearning. Tanken er at man skal kunne gå direkte fra itslearning inn i MinLæring-appen, som skal være tilgjengelig fra PC og mobil.

Kunnskapsdeling og engasjement

Som en del av Entercards arbeid med samfunnsansvar og lokalt engasjement, samarbeider selskapet med Ungt Entreprenørskap i både Akershus, Trondheim og København. Dette er et arbeid viet til å bruke tid til å styrke kunnskapsdeling og mestring hos unge. Mottoet «Vi bruker våre styrker til å støtte andre» er bakgrunnen til de ansattes engasjement til å delta i prosjekter som støtter unge i lokalsamfunnet.

MinLæring UB

Etablert: 2018

Daglig leder: Henrik Michalsen Staveli, 17 år

Markedssjef: Noah Stenberg, 17 år

Personalsjef: Peder Aas, 17 år

Økonomi- og produktsjef: Felipe Stark De Alencar, 17 år

Skole: Asker VGS, studiespesialisering