Her må du se opp for lommetyver

Publisert July 1, 2014

I disse storbyene bør du være ekstra på vakt.

Storbyer i Europa er populære reisemål for nordmenn, men noen europeiske byer er dessverre mer plaget med lommetyverier enn andre steder.

Tripadvisor har undersøkt hvilke ti europeiske storbyer som er de verste når det gjelder lommetyverier, basert på brukernes reiseanmeldelser og hvor mange som nevner lommetyveri.

Mest tyveri i Barcelona
På toppen av verstinglista er Barcelona, som er kjent for å være en by der man må passe tingene sine.

På La Rambla nøyer ikke de notoriske tyvene seg med en simpel lommebok, de stjeler gjerne hele kofferten eller veska hvis anledningen byr seg.

Hvis du skal til en av disse 10 byene, bør du passe ekstra godt på verdisakene dine: 
1. Barcelona

2. Roma

3. Paris

4. Madrid

5. Athen

6. Praha

7. Alicante (Costa Brava)

8. Lisboa

9. Tenerife

10. London 

Utspekulerte tyver

Lommetyvene opererer på en stadig mer avansert måte, og det er typisk at to eller tre tyver jobber sammen på trange steder, som t-banen, bussen eller folksomme markeder. Den ene personen dytter til deg, en annen stjeler samtidig lommeboken og leverer den til den tredje personen.

Enkelte lommetyver har også spesialisert seg på å stjele fra eldre personer med grått hår. Disse personene kan være ekstra utsatte og lette ofre. Derfor bør de være ekstra påpasselige.

Tenk smart

Hvis du først blir offer for lommetyveri er det smart å ha tatt noen forhåndsregler: Ikke ta med alle kort og penger ut, men legg det meste igjen i safen på hotellrommet.

Ta kun med deg en liten pengepung med kort og noen småpenger til kaffen.