​Hva koster det å bruke kredittkort?

Publisert December 16, 2015

Nå pågår julehandelen for fullt og mange nordmenn betaler sine julegaver med kredittkort. Med et kredittkort kan du velge mellom å betale ned alt med en gang eller å dele opp nedbetalingen. Men hvor mye koster det å utsette betalingen?

Et kredittkort har en rentefri periode*, som er tiden fra kjøpet er gjort til fakturaen skal betales. Du kan selv bestemme hvor mye du vil betale hver måned, men beløpet som står på fakturaen er minimumsbeløpet som du må betale. Hvis du betaler hele det utstående beløpet på første fakturaen betaler du ikke renter. Hvis du i stedet velger å dele opp nedbetalingen må du betale renter.

Sjekk den effektive renten
Hvis du velger å dele opp betalingen kan du beregne totalkostnadene for ditt kjøp selv, inkludert renter, ved hjelp av en nettbasert rentekalkulator. Husk at du da må bruke den effektive renten, som inkluderer gebyrer, mens den nominelle er kun de rene rentekostnadene.

Kredittkort gir deg muligheten til å handle nå og betale tilbake senere, men husk at du må betale tilbake alt du bruker, inkludert renter om du velger å utsette betalingen.

For flere tips om kredittkort bruk, se vår nye film på entercard.no.

*Entercards produkter har opptil 45 dagers rentefri kreditt, men dette varierer fra kortutsteder til kortusteder. Sjekk ditt kort for korrekt rentefri periode.