Mer enn en million fakturaer hver måned i 2016

Publisert April 28, 2017

Entercard vokser og håndterer stadig flere og flere prosesser. I 2016 sendte Entercard ut 12,5 millioner fakturaer til kundene. Det tilsvarer mer enn en million fakturaer i måneden. De fleste av disse fakturaene var papirfakturaer eller e-fakturaer (elektroniske). Resten av fakturaene som ble sendt ut var årsoppgaver, ulike påminnelsesfakturaer og andre beskjeder til kundene. Vi ser at flere og flere av våre kunder foretrekker e-faktura. Slik det er nå, er majoriteten av våre e-faktura kunder fra Norge, men vi ser en økning på bruken av e-fakturaer hos de svenske kundene også.

Kontroller og oppfølgning
Sett fra utsiden, så ser faktura prosessen ganske enkel ut, men når man ser nøyere på den, så vil man oppdage at den er mer komplisert. Entercard har rundt 80 ulike produkter med fem ulike utsendelsesdatoer og hvert produkt har sitt eget utseende på fakturaene med fargede kortlogoer. Derfor er det opplagt at det er et puslespill som skal settes sammen når alle disse fakturaene skal sendes ut.

Videre utvikling av fakturaprosessen i 2017
Entercard kommer til å implementere Access i Norge i løpet av 2017. Access er et verktøy som muliggjør bruken av faktura som en effektiv og kundevennlig markedskanal for Entercard. Dette verktøyet har vært brukt i Sverige i mer enn et år og det har vært en stor suksess. En ny fakturaprosess er også implementert for Danmark, hvilket gir bedre muligheter for både kvalitetskontroll og markedsføring.

– Entercard forbedrer stadig den digital fakturaprosessen og med Access på plass, så håper vi å se en økning av bruken av e-faktura hos våre kunder, sier Freddy Syversen, CEO Entercard Group.