Nye perspektiver gjennom frivillig arbeid for Blå Kors

Publisert October 9, 2018

Entercard deltar i prosjekter for samfunnsansvar ved å bruke styrkene våre til å hjelpe andre. Gjennom Entercards samarbeid med Blå Kors i Oslo har noen av våre ansatte meldt seg frivillig som «tidgivere» i prosjektet «Steg for Steg». Gjennom dette prosjektet får de nye perspektiver gjennom å møte personer med ulike utfordringer jevnlig over en lengre periode. Vi har snakket med Dag Bjanes, Department Manager for Card Operations, om hans erfaring som «tidgiver».

Hvorfor ble du en «tidgiver»?
– Jeg hadde et ønske om å hjelpe andre. Vi er svært heldige som bor i Norge og har alle de privilegiene som vi har. Men også i Norge er det mennesker som kommer skjevt ut.
Det finnes mange ulike tiltak og mange veldedige prosjekter. Jeg støtter Redd Barna, og jeg har besøkt et barn i Kenya som jeg støttet via Plan Norge. Det som imidlertid er bra med å være en «tidgiver», er at du kan hjelpe en annen person direkte.

Hva betyr det å være en «tidgiver»?
– Gjennom Entercards avtale med Blå Kors har jeg etablert et forhold med en person som ønsker hjelp. Utgangspunktet er at personen selv har bedt om det. Blå Kors prøver deretter å matche brukeren med en passende «tidgiver».
Når du er «tidgiver», blir det opprettet et forhold med en person. Dere blir venner. Vi gjør ting sammen, og jeg hjelper ham med forskjellige praktiske oppgaver. Jeg har fulgt ham til IKEA, bidratt med skriving av søknader og hjulpet til med montering av møbler da han fikk ny leilighet.

Hva er utfordrende?
– Jeg har dårlig samvittighet fordi jeg kunne ha kontaktet ham oftere. Det varierer litt hvor mye han kontakter meg, avhengig av tilstanden hans. I dag er det hyggelig å se hvor godt alt har ordnet seg for ham, han har virkelig gjort endringer og kommet seg videre i livet.

Hva gir det deg å være en «tidgiver»?
– Du blir kjent med en annen person, og du får nye perspektiver. Vi kan snakke om alt. Vi har blitt nære, som venner.

http://tidgiver.no
www.blakors.no/this-is-blue-cross-norway/