​Sjakk i skolen kan styrke framtidas næringsliv

Publisert March 23, 2015

Entercard presenterte sitt arbeid med samfunssansvar i Stortinget i dag. Melita Ringvold som er ansvarlig for konsernkommunikasjon og samfunnsansvar i Entercard Group presenterte resultatene av Entercards arbeid med å være frivillige sjakklærere i skole og skolefritidsordning i Norge, Sverige og Danmark.

Under arrangementet deltok flere ulike aktører fra utdanningssektoren, frivillige organisasjoner,  NHO, og ikke minst tidligere verdensmester Garry Kasparov, for å belyse hvordan sjakk brukes i skolen i dag og hvordan det kan bli en del av skolehverdagen for fremtidens elever. Partiene på Stortinget arrangerte høringen, og en representanter for dem møtte verdensmester Magnus Carlsen til en simultan etter høringen. 

Entercard har inngått et samarbeid med Sjakkforbundet, som lærer opp Entercards ansatte som gjennomfører sjakkkurs i skolefritidsordningen ved enkelte skoler.

– På lang sikt vil satsing på sjakk i skolen kunne gi kompetanseutvikling og mestring som gavner vår bransje. En umiddelbar effekt ser vi imildertid allerede gjennom bedre konsentrasjon, økt mestring og glede for barna og våre medarbeidere som deltar i sjakkprosjektet, sa Melita Ringvold da hun la frem prosjektet for stortingsrepresentanter.