Nye krav til betaling på nett fra 1. januar 2021

Hva innebærer endringen som trer i kraft fra 1. januar?

Når du handler på nett må du fra og med 1. januar autorisere transaksjonen med BankID eller BankID på mobil. Dersom utsalgsstedet ikke støtter autorisasjon gjennom BankID eller BankID på mobil kommer ikke transaksjonen til å godkjennes, og kjøpet vil derfor ikke gå gjennom. Denne lovendringen gjelder i Europa.

Unntak:

  • Kjøp under 30 Euro kan gjennomføres uten BankID eller BankID på mobil.
  • Du kan gjennomføre opptil fem kjøp under 30 Euro til BankID eller BankID på mobil.
  • Dersom du gjør fem kjøp på 30 Euro, hvor totalbeløpet overskrider 100 Euro, blir du nødt å autorisere transaksjonen med BankID eller BankID på mobil.

Kan jeg handle på nett uten BankID eller BankID på mobil?

Nei. Dersom utsalgsstedet ikke støtter autorisasjon gjennom BankID eller BankID på mobil kommer ikke transaksjonen til å godkjennes, og kjøpet vil derfor ikke gå gjennom. Dette gjelder fra og med 1. januar 2021. Dette er for både din egen og vår sikkerhet.

Hvorfor går ikke transaksjonen gjennom selv om jeg har identifisert med BankID eller BankID på mobil?

I enkelte tilfeller kan en transaksjon fra utsalgsstedet bli feilkodet i butikkens systemer, og derfor tolkes som at utsalgsstedet ikke oppfyller kravene til sikker betaling. Dette kan for eksempel skje når vi skal lese av transaksjonen og den tolkes feil, og dermed avslås transaksjonen. Dette er noe utsalgsstedet må utbedre.

Hvorfor fungerte et av mine andre kort, men ikke kortet jeg har hos Entercard?

De nye reguleringene for PSD2 gjelder for alle kortutstedere og skal gjennomføres i løpet av januar 2021. Vi er opptatte av sikkerhet, både for deg som kunde og for vår egen del. Derfor implementerer vi sikkerhetsløsningen fra 1. januar.

Hva kan jeg som kunde gjøre?

Dersom butikken du handler fra ikke støtter sikker netthandel med BankID eller BankID på mobil, anbefaler vi deg å velge en annen butikk som støtter muligheten for sikker betaling på nett.

Kan jeg se om utsalgsstedet støtter sikker betaling og 3D Secure?

Les gjerne gjennom butikkens informasjon om deres betalingsløsninger.