Entercard begynner å bruke resirkulert plast i kredittkortene

Publisert September 20, 2022

Fra september 2022 vil Entercard begynne å overføre kredittkortporteføljen sin til resirkulert plast. Kortene skal lages med minst 85,5 % resirkulert plast, hentet fra lokalt plastavfall, i nærheten av der Entercards kortprodusent Idemias produksjonssteder er lokalisert. Det blir derfor ingen langtransport av plasten før den havner i produksjon.

Kortene som blir produsert med resirkulert plast vil spare 7g CO2per kort, samt redusere 3,18g plast per kort sammenlignet med et standard plastkort. I løpet av ett år vil denne summen være oppe i ca. 3,5 tonn CO2og 1,5 tonn avfall.

– Det er viktig at både enkeltpersoner og bedrifter ser etter muligheter til å redusere sitt miljøavtrykk. Entercard ønsker derfor å tilby et mer bærekraftig alternativ til plastkortene vi bruker i dag. Flere av våre samarbeidspartnere har et betydelig fokus på miljøvennlige og grønne løsninger i sine virksomheter. Vi er derfor veldig positive til overgangen til resirkulert plast, sier Line Jacobsen Hegge, Head of Card and Statement Operations på Entercard.