Entercard Group støtter ungt sjakktalent: Går inn som en av de første sponsorene til Aryan Tari

Publisert January 13, 2017

Entercard Group ønsker å fremme analytiske ferdigheter og støtte unge talenter. Derfor går det skandinaviske finansselskapet inn som en av de første sponsorene til Aryan Tari, som spås å være den «neste Magnus Carlsen».
– Vi håper at vår støtte til Aryan også kan inspirere flere unge til å engasjere seg i sjakk. Sjakk har en positiv effekt på unges utvikling av analytiske ferdigheter, og det er viktig for et finansselskap som vårt. Det er dessuten spennende å få være med å følge utviklingen til et ungt talent som Aryan, sier Freddy Syversen, konsernsjef i Entercard Group.
Aryan forteller at hans mål i 2017 er utvikle seg videre sjakkspiller, hele tiden gjøre de riktige prioriteringene i livet generelt og på trening. 17 – åringen skal derfor både fullføre sin utdanning ved Norsk Topidretts Gymnas og få profesjonell sjakktrening i årene fremover.
– «Aryan Tari kan bli vår neste verdensmester i sjakk. Han har hodet og hjertet som skal til. Derfor er det viktig at seriøse aktører som Entercard vil bidra slik at han får utviklet sitt talent, uttaler Jøran Aulin Jansson som er tidligere president i Norges Sjakkforbund.

Aryan er den nest yngste nordmann noensinne til å bli stormester i sjakk (Grand Master) og ble nummer 5 i sjakk OL i Baku i 2016. I helgen reiser han til Nederland og skal kjempe i Tata Steel Chess tournament og senere deltar han som foreløpig eneste nordiske deltaker i Chess World Cup som er første kvalifisering til kandidatturneringen, og hvor vinneren skal møte Magnus Carlsen i kamp om VM tittelen i november 2018.

Kontaktperson i Entercard: Pressekontakt Melita Ringvold (951 21 983)
Kontaktperson for Aryan Tari: Erik Moe (916 61 470)