Sikker bruk av kredittkort

Kredittkortet ditt er et verdifullt dokument, og det er viktig å bruke det med forsiktighet. Du kan være trygg når du bruker et kredittkort fra Entercard, men det er uansett lurt å følge våre huskeregler for sikker bruk. Selv om kredittkort er en sikker betalingsmåte, er det viktig å være oppmerksom på hvordan du bruker og oppbevarer det sikrest mulig. Disse praktiske tipsene kan sikre kortbruket ditt.  Vi vil dessuten gjøre deg oppmerksom på at ingen ansatte hos oss eller hos noen av våre partnere kommer til å kontakte deg for å be om ditt passord, din kortinformasjon eller PIN-kode.

Pass godt på kortet ditt

Du bør signere kredittkortet ditt med en gang du mottar det, og oppbevare det på et trygt sted. Kredittkortet ditt er et verdifullt dokument, så du bør sjekke jevnlig at du har kortet ditt. Dersom du oppdager at du har mistet det, eller hvis det er blitt stjålet eller brukt av en uautorisert person, må du sperre det med en gang. Du kan ringe til (+47) 23 33 83 32 for å sperre kortet, denne sperretelefonen er åpen døgnet rundt.

Vær oppmerksom

Når du handler bør du alltid sjekke beløpet du godkjenner og ta vare på kvitteringene. Dersom noen ringer deg eller sender deg en e-post hvor de ber deg oppgi kortnummer eller pinkode skal du aldri svare. Dette gjelder også politi, kortselskap eller bank. Kortnummeret ditt derimot, kan du oppgi når du betaler for varer og tjenester på seriøse nettsider. Sjekk appen eller nettbanken jevnlig for å kontrollere at du kjenner til alle transaksjoner som er gjort. Hvis noe ikke stemmer, ta kontakt med kundeservice.

Beskytt PIN-koden

Når du får koden til kortet bør du lære den utenat. Dersom du ikke klarer å huske den bør du ikke skrive den i klartekst, selv ikke skjult blant telefonnumre på mobiltelefonen. Gjør koden så utilgjengelig som mulig. Det er viktig å aldri gi PIN-koden din til andre, heller ikke over telefon eller e-post. Pass på at ingen ser PIN-koden mens du taster den inn. Ikke legg fra deg kortet i baren eller andre steder, du bør alltid sørge for å få kortet tilbake med en gang du har gjort et kjøp.