BankID og passordløsninger

For å gjøre betaling med kredittkort enda tryggere bør du benytte deg av MasterCard® SecureCodeTM eller Verified by Visa (avhengig av hvilket kort du har). Se etter disse symbolene når du handler online:

Dette er sikre betalingsløsninger hvor du benytter personlig passord eller BankID når du bruker kortet på nettet. Dette skal hindre misbruk av kredittkortet ditt online. Nettbutikker som tilbyr disse løsningene vil opplyse om det i betalingsprosessen.

Registrer kortet ditt for sikrere netthandel

For å benytte deg av denne løsningen må kortet ditt registreres. Dette får du mulighet til å gjøre når du handler på et nettsted som er merket med MasterCard SecureCode eller Verified by Visa. Du vil få tilsendt et engangspassord til det mobilnummeret, eller e-postadressen som er lagret i vår kundedatabase. Ved senere kjøp vil du få tilsendt nye engangspassord.

Hvordan stenge kortet for betaling på internett?

Om du ønsker at kortet ditt ikke skal kunne brukes til betaling på internett kan du ta kontakt med vårt kundesenter som vil hjelpe deg med dette. Vær oppmerksom på at alle kjøp over internett da blir stoppet. Det gjelder også abonnement som Spotify, Netflix o.l. Om du senere ønsker å åpne for internetthandel, er det bare å ta kontakt med kundesenteret igjen.