Hvordan handle trygt på nettet?

Hvorfor bør man betale med kredittkort på nett? Svaret er sikkerhet. Bruker du kredittkort, slipper du å eksponere lønnskontoen din. I tillegg kan du henvende deg til kortutstederen om du ikke skulle få varene du har bestilt. Her har vi samlet våre beste tips for bruk av kredittkort når du handler på nettet.

Finn en seriøs nettbutikk

Når du handler på nett bør du være ekstra oppmerksom på om butikken du handler hos er seriøs og er til å stole på. Et nyttig tips er å undersøke andres erfaringer med nettbutikken. Kanskje finnes det anmeldelser eller forum? Er du usikker bør du kontakte butikkens kundeservice. En seriøs selger er ikke redd for å bli kontaktet, og dersom du ikke finner kontaktinformasjon bør du vurdere andre butikker.

Sjekk stavingen din

Noen svindlere utnytter skrivefeil i webadresser, og setter opp kopisider for å stjele personlig informasjon som kredittkortopplysninger. Disse kan være svært like de originale butikkenes nettadresser, sjekk derfor alltid om nettadressen er skrevet riktig. Noen kopisider er så avanserte at de også har fått utstedt SSL-sertifikater (https) for den falske webadressen.

Er prisen for god til å være sann?

Dersom du kommer over en nettside som tilbyr et produkt til en pris som er for god til å være sann kan være et tegn på svindel, eller forfalskede varer. Det er en mulighet for at tilbyderen av nettsiden forsøker å få din tak i din personlige informasjon heller enn å selge deg noe. Du bør uansett ikke gi ut mer informasjon enn du må når du handler på nett. Sammenlign også priser fra andre steder for å være sikker.

Se etter hengelåssymbolet

Se etter hengelåssymbol, og at det står https foran i URL-en (nettadressen). Dette betyr at informasjonen du sender blir kryptert og ikke sendes til andre.

Vær obs på ekstrakostnader

Du bør sjekke sluttsummen før du betaler. Det legges ofte på ekstra avgifter eller frakt. Dersom du bestiller fra utlandet, undersøk hvilke importavgifter som gjelder for ditt kjøp på toll.no. Sjekker du dette på forhånd slipper du overraskende ekstrautgifter.