Bekjemper svindel med kunstig intelligens

For å komme svindlere i forkjøpet bruker Entercard et anti-svindelverktøy basert på kunstig intelligens (AI), som imiterer menneskehjernen.

Systemet er utviklet av det amerikanske selskapet FICO, og er et av verdens beste og kraftigste systemer når det kommer til beskyttelse mot svindel. Faktisk så hjelper det Entercard å oppdage 8 av 10 svindelforsøk før kunden merker det.

Hvordan virker det?

Dette systemet bruker avanserte algoritmer som kontinuerlig samler inn data.Jo mer data verktøyet samler inn, jo flinkere blir det til å oppdage mønstre.

Når det skjer en kontobevegelse, analyserer systemet dataen. Den vurderer kontobevegelsen mot de mønstrene den allerede kjenner, og anslår om det er en svindel eller en legitim betaling. I løpet av 40-50 millisekunder har systemet kalkulert seg fram til en beslutning. Det er seks ganger raskere enn øyet blunker.
Hele denne prosessen er inspirert av måten nervecellene lagrer kunnskap gjennom koblinger til andre nerveceller.

Hva er fordelen med kunstig intelligens i svindelovervåkning?

Fordelen med å bruke kunstig intelligens til å overvåke svindel, er at disse systemene er svært raske. I tillegg utvikler de seg hele tiden, og blir stadig bedre på å oppdage unormale kontobevegelser. FICO har et nettverk som har tilgang til milliarder av transaksjoner fra hele verden. Dette betyr at systemet blir matet med massevis av data kontinuerlig, og trenes opp til å bli mer avansert hele tiden.

Fordi systemer som er basert på kunstig intelligens selv oppdager nye trender, kan de også tilpasse seg når det kommer nye typer svindelforsøk.

Gjennom dyktige ansatte, gode samarbeidspartnere og de beste systemene gjør vi i Entercard det vi kan for å holde våre kunder trygge.