Hold ​oversikt over forbruket på farten

Publisert September 17, 2015

Det er kjent at kredittkort beskytter deg bedre på ferie enn andre betalingsmidler, men noen kvier seg likevel for å bruke kortet fordi de føler de mister oversikten over forbruket sitt. På ferie sitter pengene gjerne løsere og da kan det være godt å få en pekepinn på hvor mye du har igjen til hverdagen hjemme.

Vi har noen gode tips som sørger for en tryggere ferie og samtidig gir deg kontroll over hvor mye du bruker:

  • Last ned kortselskapets app. Da kan du holde oversikt over forbruket når du er på farten. Ved å følge med på kortbevegelsene dine reduserer du faren for å bli svindelet. Det å oppdage feil og svindel tidlig reduserer dessuten sannsynligheten for at et tap oppstår. Er du i utlandet, så husk på at mange apper er avhengig av datatrafikk. For at de skal virke må du enten være tilkoblet et trådløst nettverk eller bruke rooming. Husk at hvis du bruker mye datatrafikk i utlandet kan det bli dyrt.
  • Sjekk nettbanken. Har du ikke appen til kortselskapet eller ikke tilgang til nettverk, er det å sjekke nettbanken jevnlig et alternativ. Hvis du bruker offentlige datamaskiner, så husk og logg ut av nettbanken og steng nettleseren før du forlater maskinen.
  • Hvis du ønsker en teknologifri ferie kan du notere ned hvert kjøp. Da beholder du oversikten, men du får ikke fulgt med på de faktiske bevegelsene på kortet.
  • Betal med kredittkort. Da er du bedre beskyttet enn ved bruk av kontanter eller debetkort. Det er ikke bare på grunn av de ofte inkluderte forsikringene, men hvis du blir utsatt for svindel står du tryggere. Lønnskontoen din er ikke like eksponert og uvedkommende får ikke tak i pengene dine på samme måten som når du bruker et debetkort.
  • Det kan være lurt å lage et budsjett før avreise, så vet du hvor mye penger du kan bruke på ferien.
  • Og sist men ikke minst, sperr kortet med en gang hvis du oppdager at det er borte.