Valutaberegner

Entercard benytter Mastercards gjeldende valutakurs til enhver tid når du handler utenlands med ditt Mastercard. Informasjon om Entercards valutavekselskurs finner du i de respektive produkters generelle kortbetingelser.

I henhold til EU-lovgivning (EU regulering 2019/518) har du som kunde hos Entercard rett til å få informasjon om hva dine valutavekslingsomkostninger er i prosent, i forhold til Den europeiske sentralbankens (ECB) valutakurs (gjeldende for EØS-valutaer).

Varsel om valutavekslingsomkostninger

Du kan nå gå inn i appen eller Portalen (gjelder kun for deg med et kort uten app) og skru på varsler eller SMS for å få informasjon om valutavekslingsomkostningen i kroner og prosent. Skrur du på denne funksjonen vil du motta et varsel etter hvert kjøp eller kontantuttak i en EØS-valuta.

Meldingene gir deg informasjon om hva den prosentvise valutavekslingsomkostningen er i forhold til Den europeiske sentralbankens (ECB) valutakurs framfor Mastercards valutakurs.

Varslingsfunksjonen er tilgjengelig for alle våre kort for privatkunder.

Slik aktiverer du varslinger i appen:

  • Åpne ditt korts app
  • Velg «Mer» i menyen
  • Velg Pushmeldinger under mine innstillinger, aktiver push-melding for Valutavekslingspåslag

Hvis du har et produkt uten app kan du motta varsel om valutavekslingspåslag som SMS.

Slik aktiverer du SMS varslinger i Portalen:

  • Gjelder kun for deg med et kort uten app. Dersom du har flere kort, hvorav ett kort har en app, kan du aktivere varsler i appen ved å følge instruksjonene over
  • Klikk her for å gå til Portalen
  • Klikk på person-ikonet
  • Se over at informasjonen vi har om deg er korrekt
  • Kryss av for at du ønsker å motta melding om valutavekslingspåslag som SMS-varsel

Valutakalkulator

Nedenfor beregnes valutavekslingsomkostningene i prosent sammenlignet med Den europeiske sentralbankens valutakurs.

Vær oppmerksom på at beregningen er til for deg som kunde, så du kan se hva den prosentvise valutavekslingsomkostningen er i forhold til Den europeiske sentralbankens (ECB) valutakurs framfor Mastercards valutakurs. Du blir ikke belastet for andre omkostninger enn før.

Valutaberegner

Med Den europeiske sentralbankens (ECBs) valutavekslingskurs menes valutakurs fra det valgte lands valuta til valgt valuta, utfra Den europeiske sentralbankens vekslingskurs.

ECB’s valutakurs

Påslag på ECB’s kurs