Kredittkort

Kredittkort er et sikkert og fleksibelt betalingsmiddel som kan brukes både i Norge og utlandet. Det gir deg rask tilgang til ekstra penger om behovet oppstår, men du må samtidig huske at det er lånte penger som skal betales tilbake.

Det er flere kriterier som må oppfylles for at du skal bli godkjent for kredittkort. Derfor anbefaler vi at du leser nøye våre kortvilkår og priser for ENTERCARD-kredittjenester og relaterte produkter. Med et kredittkort følger personlig ansvar. Husk å ikke låne mer penger enn økonomien tillater og at du må følge vilkårene for tilbakebetaling.

For å hjelpe kunder å velge har vi samlet noen punkter som det er lurt å sjekke ut før man søker om et kort:

  • Er det årsavgift, og i så fall hvor stor er denne? Utover rentekostnadene krever noen kredittleverandører årsavgift. Se etter at denne eventuelt er tydelig angitt. Entercard krever ikke årsavgift på våre kredittkort.
  • Hvilke tilleggstjenester og forsikringer er knyttet til kortet? Her er det mulig å spare penger, blant annet på forsikringer.
  • Hvor lang tid trenger du for å betale ned innkjøpet? Kredittkort egner seg best for finansiering som strekker seg over kortere tid.
  • Hvordan ser din økonomiske situasjon ut? Husk at kredittkortet ikke gir deg mer penger, men valgfrihet til å fordele kostnadstoppene i din hverdagsøkonomi.

Individuell kredittvurdering

For å søke om kredittkort hos Entercard må du gi oss god oversikt over din økonomi. Vi kredittsjekker alle søkere. Følgende krav må være oppfylt for at du skal få kredittkort hos oss:

  • Du må være 18 år eller eldre
  • Du må ha fast inntekt
  • Du har ingen betalingsanmerkninger

For å unngå overforbruk setter vi også en maksgrense for kreditt, som er tilpasset din økonomi.

Hvor mye koster det?

Det er viktig å vite hva det koster å bruke et kredittkort. Som med alle andre tjenester og produkter du bruker er det lurt å sette seg inn i vilkår og priser. Vi anbefaler deg å gå gjennom all informasjon om våre produkter før du begynner å bruke dem.

Hver måned må du betale et minimumsbeløp. I tillegg til dette kan du betale det beløpet du ønsker, når du ønsker det. Det er enkelt å endre nedbetalingsbeløpet i nettbanken. Husk at det blir dyrere å utsette betalingene. Jo raskere du betaler, jo mindre betaler du i renter. Ved full betaling innen forfall påløper det ikke renter.

Før du handler med kredittkort er det alltid lurt å få en oversikt over om og når du har penger til å betale tilbake. For å gjøre dette enklere for deg har vi utarbeidet rentekalkulatorer for våre kredittkort. Disse er tilgjengelig på de ulike produktsidene.

Se filmen der vi forklarer hvor mye det koster å bruke kredittkort:

Hold oversikt

I nettbankene og våre apper får du full oversikt over saldo og alle bruk av ditt Entercard-kredittkort. Her ser du dato, brukersted og beløp. Fakturaen sendes én gang i måneden. Denne kan du motta per post eller som eFaktura. Fakturaen gir en ryddig oversikt over kortbruken.

Gode oppfølgingsrutiner

Ta kontakt med vårt kundesenter dersom du skulle få betalingsproblemer. Vi har gode oppfølgingsrutiner for slike situasjoner.