Informasjonssikkerhet er vår høyeste prioritet

Vi lever i dag i en global økonomi der vi med et enkelt klikk kan bestille nesten hva som helst på Internett. Digitale betalingsløsninger har forandret hele samfunnet – mye til det bedre. Men det har samtidig åpnet for kriminell aktivitet som kortsvindel og stjålne identiteter.

Kreativiteten blomstret på Gründeridol for ungdomsbedrifter

Fredag 30. november gikk finalen av Ungt Entreprenørskaps Gründeridol for ungdomsbedrifter i Akershus av stabelen. Carl Michelet, Thanh Fleischer, Fawad Hussain og Anne-Line Aaslund fra EnterCard bidro som mentorer sammen med ansatte fra Telenor og Kjeller Innovasjon. Ideene blomstret, så dette var morsomt og lærerikt både for studentene og representantene fra næringslivet.

Sikker kortbruk på Black Friday og i julehandelen

Blir du fristet av alle tilbudene på nett om dagen? Da er det greit å vite at den sikreste betalingsmåten er med kredittkort. Den amerikanske tradisjonen Black Friday har for lengst blitt stort også her i Norge og julehandelen er offisielt i gang. Tall fra tidligere år viser at kortene går varme i denne perioden.

Krafttak mot hvitvasking

​Denne uka har hvitvasking stått høyt på agendaen. 15. oktober trådte den nye hvitvaskingsloven i kraft i Norge. Hvitvasking; det vil si at man forsøker å integrere inntekter fra kriminell virksomhet, bedrageri eller skatteunndragelse i det økonomiske systemet er et alvorlig samfunnsproblem.

Internasjonalt samarbeid i kampen mot hvitvasking

​Finansbransjen står samlet mot hvitvasking og terrorfinansiering. Sverige, Danmark og Norge er for eksempel medlemmer av Financial Action Task Force (FATF). Her forplikter medlemslandene seg til å følge internasjonale standarder for tiltak mot hvitvasking, finansiering av terrorisme og spredning av masseødeleggelsesvåpen.

Nye perspektiver gjennom frivillig arbeid for Blå Kors

EnterCard deltar i prosjekter for samfunnsansvar ved å bruke styrkene våre til å hjelpe andre. Gjennom EnterCards samarbeid med Blå Kors i Oslo har noen av våre ansatte meldt seg frivillig som «tidgivere» i prosjektet «Steg for Steg». Vi har snakket med Dag Bjanes, Department Manager for Card Operations, om hans erfaring som «tidgiver».