Forbrukslån

Forbrukslån kalles ofte usikret lån. Det betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet i eiendeler, slik som ved for eksempel et boliglån. Mange tar også opp forbrukslån for å samle og betale ned dyre smålån, som kredittkortgjeld. Slike lån har gjerne høyere rente enn forbrukslån.

Entercard tilbyr forbrukslån gjennom vår egen merkevare re:member og i samarbeid med partnere. For mer informasjon, besøk våre produktsider.

Entercard ønsker å være en ansvarlig långiver. Det er viktig for oss at våre låntakere har lån som de kan betjene. Det er flere kriterier som må være oppfylt for å få forbrukslån hos Entercard. Vi anbefaler alle som vurderer å ta opp forbrukslån, om å gå gjennom sin egen økonomiske situasjon. Tenk framover i tid. Du må ikke låne mer enn økonomien din tåler, og du må følge betingelsene for tilbakebetaling.

Individuell kredittvurdering

For å søke om forbrukslån hos Entercard må du gi oss god oversikt over din økonomi, samt ønsket lånebeløp og hva lånet skal brukes til. Før søknaden innvilges sjekker vi søkere for betalingsanmerkninger, og vi utfører også en individuell kredittvurdering.

Hvor mye kan du låne?

Hvor mye du kan låne er avhengig av din økonomiske situasjon. Hos oss kan du søke om låne mellom 10 000 og 500 000 kr, men tenk på å ikke låne mer enn din økonomi tåler. Husk også at du må følge betingelsene for nedbetaling.

Tilbakebetaling

Nedbetalingstiden for forbrukslån er kortere enn for andre typer lån, som for eksempel boliglån. Nedbetalingstiden avhenger av lånebeløp og låntakers betalingssituasjon. Du kan gjerne betale mer per måned enn nedbetalingsplanen tilsier, og du kan når som helst innfri hele lånet uten ekstra kostnader.

Litt høyere rente

Siden forbrukslån er et lån der du ikke trenger å stille sikkerhet, tar långiver en større risiko enn vanlige lån. Renten på et forbrukslån er derfor høyere enn på andre lån. Vanlig effektiv rente varierer mellom 9 og 20 prosent per år.

Hva koster det?

Det er viktig å vite hva det koster å betjene et forbrukslån. Som med alle andre tjenester og produkter du bruker, er det lurt å sette seg inn i vilkår og priser for ENTERCARD kredittjenester og relaterte produkter, og da særlig hva du må betale hver måned. For å gi deg bedre oversikt har vi utarbeidet lånekalkulatorer, som viser deg hva du skal betale inn hver måned ved ulike lånebeløp. Disse er tilgjengelig på de ulike produktsidene.

Nedbetalingsplan

Alle kunder får en god oversikt over hvor stort lån de kan få med bakgrunn i deres økonomiske situasjon. Vi viser også alle kostnader forbundet med lånet og nedbetalingen av dette. Det er viktig at du setter deg ordentlig inn i nedbetalingsplanen, slik at du vet at du har råd til å betale ned på lånet ditt hver måned.

Etter at lånet er innvilget, betaler du det månedlige terminbeløpet etter den oppsatte nedbetalingsplanen. Ta kontakt med vårt kundesenter med en gang dersom du skulle få betalingsproblemer. Vi har gode oppfølgingsrutiner i slike situasjoner.